Горобець польовий

Досить поширений птах. Самця і самку зовні важко відрізнити. Голова коричнева, на горлі чорна пляма, верхня частина тіла бура, нижня брудно-біла Звертають увагу білі щоки і боки шиї та світла окантовка махового і рульового пір’я крил.
Птах веде осідлий спосіб життя, гніздується в населених пунктах, лісосмугах, парках, лісі, в обривах, охоче займає штучні гнізда. Зимує в населених пунктах біля тваринницьких ферм, під дахами зерносховищ і в стайнях та сараях.
Досить плодючий. Кожна пара птахів за літо має по З кладки. Першу – на початку квітня, другу – в середині травня і останню – в кінці червня. В кожній кладці міститься 5-7 сіруватих, з темними цяточками яєць. Пташенят вигодовують батьки виключно личинками і комахами-шкідниками, знищуючи їх величезну кількість, щоденно роблячи десь 250-300 прилітів з кормом. Вилетівши пташенята об’єднуються в зграї, наносячи певної шкоди сільськогосподарським культурам. Однак ця шкода досить незначна в порівнянні з тією користю, що птахи приносять людині.

 
 

Ще з цієї рубрики:

 

Тут ви можете написати відгук

* Текст коментаря
* Обов'язкові для заповнення поля

Увага: всі відгуки проходять модерацію.